ZABAVA

Izložba najboljih sportskih fotografija

18. septembar 2012. | 23:27

U beogradskoj galeriji O3one (Andrićev Venac) danas će u 19 časova biti otvorena izložba najboljih fotografija sa konkursa za najbolju sportsku fotografiju 2006. u Srbiji, koju je organizovalo Udruženje sportskih fotografa Srbije.

I to je fudbal...

18. septembar 2012. | 23:27

BEOGRAD, 30. decembra 2006. - Pogledajte neke od najzanimljivijih detalja sa utakmica 21. kola Premijer lige i shvatite poentu današnjeg fudbala.

Najbolja JFC fotka 2006

18. septembar 2012. | 23:27

Dragi naši,

leto gospodnje 2006. je na izmaku, pripreme za novu najluđu noć su već počele, a u većem broju evropskih liga i takmičenja sledi zimska pauza.

Proteklu godinu obeležilo je dosta događaja: SP u Nemačkoj, trijumf Barse u LŠ, kontroverzni oproštaj od fudbala Zinedina Zidana u finalnoj utakmici svetskog prvenstva, a naravno, nastao je naš i pre svega vaš, JFC portal.

Ovom prilikom smo rešili i da pokrenemo izbor za najbolje fotke koje su se pojavile na portalu. Naš žiri je izbor suzio na 26 fotografija koje su obelezile fudbalske događaje tokom 2006. godine, a na vama je da izaberete najbolje.

Srdačan pozdrav,

JFC tim

“Sportski radnici” – prognozeri :)

18. septembar 2012. | 23:26

Svi 'odjeci i reagovanja' na temu Svetskog Prvenstva u fudbalu uveliko su utihnuli. Ipak, listajući arhivu izjava koje su tokom priprema i samog takmičanja medijima pružali igrači, treneri i zvaničnici FIFA-e, ne možemo a da ne posvetimo specijalnu pažnju prognozama koje su, dobrim delom - bićemo blagi - bile često zaista daleko od konačnih rezultata.

Lutka i polutka

18. septembar 2012. | 23:26

Na nagovor sve većeg broja posetilaca ženskog roda, koje su nas posećivale "da bi gledale slike fudbalera", otvaramo sekciju "Izbor za najvećeg frajera među fudbalerima". Izbor predložene jedanaestorice kreiran je u saradnji sa objektivnim predstavnicama ženskog pola.

Isključivo iz želje da održimo ravnopravnost među polovima, za muški deo posetilaca Jelenfootball.com portala istovremeno postavljamo sekciju "Izbor za najlepšu ženu fudbalera", nadamo se - dovoljno atraktivnu da parira gore navedenoj anketi.

Uživajte i... glasajte!

U pauzama utakmice

18. septembar 2012. | 23:25

„Samo smo se igrali" nova knjiga Dimitrisa Mingasa

Petorica prijatelja okupljaju se svake četiri godine da zajedno gledaju finale svetskog prvenstva u fudbalu. Devet finala, devet susreta, devet poglavlja života glavnih junaka.

25 godina računarske sportske groznice

18. septembar 2012. | 23:25

ili: svako može biti selektor

Pre gotovo četvrt veka pojavila se prva u nizu igara koje su redefinisale pojam računarskih igara, odnosno igara kao takvih. 1982. godine K.J. Toms plasirao je na tržište „Football Manager“ – prvu „stratešku“ računarsku igru, namenjenu jednom od prvih „kućnih računara“ - Sinklerovom ZX Spektrumu koji je imao, za ono vreme, fascinantnih 16 kilobajta memorije. Igra se učitavala sa kaseta, što je proces koji je trajao oko 4-5 minuta, nije imala čuveni „loading screen“, pisana je u basic-u i njen glavni „interfejs“ (tekstualni) je imao tačno 7 funkcija: „Prodaj ili izlistaj igrače“, „Rezultati“, „Uzmi zajam“, „Vrati zajam“, „Nivo igre“, „Promeni imena igračima“ i „Snimi poziciju“. Dodatna opcija bila je – „Dalje“. Kada bolje razmislim – sasvim dovoljno :)

Strana: 1 2 3 4