JELEN KUTAK

Prikupljeno 96 kg limenki i 70 kg PET plastike u akciji „Reciklirajte i Vi!“

Prikupljeno 96 kg limenki i 70 kg PET plastike u akciji „Reciklirajte i Vi!" Apatinska pivara, zajedno sa strateškim partnerima Recan-om i Sekopakom, već četvrtu godinu za redom sprovela je društveno odgovornu akciju recikliranja „Reciklirajte i Vi", tokom manifestacije „Veseli spust" na Ibru.
Prikupljeno 96 kg limenki i 70 kg PET plastike u akciji „Reciklirajte i Vi!“ Foto: BETAPHOTO/Pedja Milosavljevic/© Pedja Milosavljevi
utorak, 18. septembar 2012. | 22:20

Zahvaljujući visokoj svesti učesnika „Veselog spusta" sakupljeno je 96 kg aluminijumskih limenki, 70 kg PET plastike i nekoliko kilograma plastične folije. Sav otpad odvežen je u JKP Komunalac u Čačku, gde će biti recikliran.

Zahvaljujem se učesnicima Veselog spusta što su se priključili se našoj akciji „Reciklirajte i Vi!". Zajedno sa organizatorima „Veselog spusta" na Ibru, kao i sa našim strateškim partnerima Recan-om i Sekopak-om, prikupili smo 96 kg aluminijumskih limenki, 70 kg PET plastike i nekoliko kilograma plastične folije koje će biti reciklirani. Ovom akcijom, Apatinska pivara nastoji da podigne svest kod mladih i podseti javnost o značaju recikliranja i energetskim uštedama koje ono donosi. Odličan odziv učesnika „Veselog spusta" u akciji „Reciklirajte i vi" za nas predstavljaju najveći dokaz da je u Srbiji sve jača svest o važnosti očuvanja životne sredine.", izjavila je Sanja Ivaniš, PR menadžer Apatinske pivare.

Tokom spusta, svim učesnicima podeljene su odgovarajuće kese za odlaganje otpada koje su po završetku vožnje Ibrom ostavljali na dva punkta, kod Mataruške banje i kod Kajakaškog kluba u Kraljevu. Istovremeno, predstavnici Apatinske pivare, Sekopaka i Recana sakupljali su otpad od učesnika i sa rečne obale. Svih 96 kg limenki će biti reciklirano i već u roku od 2 meseca ponovo će se naći na policama samoposluga.

Da li ste znali da?
• Struja koja se sačuva reciklirajući samo jednu aluminijumsku limenku može poslužiti da vaš računar radi 3 sata!
• Reciklažom aluminijuma se smanjuje zagađenje voda za 97%!
• Aluminijumske limenke se 100% recikliraju u novu aluminijumsku limenku beskonačan broj puta a da ništa ne izgube na kvalitetu!
• Korišćena limenka se reciklira i vraća na police kao nova limenka već za 60 dana!

Izvor: Beta