JELEN KUTAK

Apatinska pivara drugi put za redom najbolji poslodavac u Srbiji!

Apatinska pivara, članica Molson Coors International, po mišljenju zaposlenih dvostruki je laureat priznanja „Najbolji poslodavac u 2012. godini“ na nivou Srbije i na nivou regiona među 87 preduzeća koja su učestvovala u prvom regionalnom istraživanju Infostuda!

Apatinska pivara drugi put za redom najbolji poslodavac u Srbiji! Foto: BETAPHOTO//BRANISLAV BOZIC
utorak, 18. septembar 2012. | 22:38

Veoma smo ponosni na ovo priznanje, baš zato što stiže od zaposlenih. Sistem razvoja zaposlenih u Apatinskoj pivari zasniva se na analizi rezultata rada i kompetencija svakog pojedinca, jer pred naše zaposlene postavljamo vrlo zahtevne i izazovne ciljeve, ali sa druge strane smatramo da je važno da postoji balans profesionalnog i privatnog života. Verujemo da su zadovoljni i motivisani ljudi ključ našeg uspeha i pivarske tradicije duže od 256 godina“ istakla je Jelena Dragosavac, menadžer za regrutaciju i interne komunikacije Apatinske pivare.

Na treći po redu i prvi regionalni konkurs „Najbolji poslodavac – zaposleni biraju“ prijavilo se ukupno 57 kompanija iz Srbije u tri osnovne kategorije - mala, srednja i velika preduzeća. U okviru tromesečnog istraživanja, 8141 zaposlen je imao priliku da anonimno procenjuje poslodavce, kao i da oceni kvalitet svog radnog mesta, odnos poslodavca prema njima i lični odnos sa kolegama.

Apatinska pivara je prepoznata kao poželjan i odgovoran poslodavac koji brine o zadovoljstvu zaposlenih o čemu govori i podatak o velikom broju prijava koje stižu za svako objavljeno radno mesto. Od 2007. godine, Apatinska pivara uspešno realizuje jedinstveni Program za pripravnike, namenjen mladim i ambicioznim ljudima bez radnog iskustva. Desetoro diplomaca je u protekih pet godina prošlo strogi proces selekcije i posle šestomesečne obuke zaposleni su u različitim sektorima Pivare, dok se na ovogodišnji Program prijavilo blizu 900 diplomaca.

Podsećamo da je Najbolji poslodavac jedinstveno istraživanje zadovoljstva zaposlenih u Srbiji u kojem učestvuju najveće i najpoznatije kompanije, a ove godine je učestvovalo 87 kompanija i 11800 zaposlenih na nivou regiona. Priznanja Najbolji poslodavac u organizaciji sajta Infostud dodeljena su malim, srednjim i velikim preduzećima u nekoliko kategorija: Najbolji radni uslovi, Najbolje razvojne mogućnosti, Najbolji međuljudski odnosi i Najbolji poslodavac za osobe sa invaliditetom. U zasebnoj kategoriji za Najboljeg poslodavca takmičila su se i javna komunalna preduzeća i institucije.

Izvor: Beta
JELEN KUTAK