ZABAVA

Posle SP novi stadion može biti zatvor

Jedan brazilski sudija došao je na ideju da bi jedan budući stadion koji se priprema za Svetsko fudbalsko prvenstvo u Brazilu naredne godine, nakon održavanja Mundijala mogao biti zatvor, preneo je danas Asošijeted pres.

Posle SP novi stadion može biti zatvor Foto: BETAPHOTO/AP/Bruno Kelly
utorak, 24. septembar 2013. | 20:25

Brazil će naredne godine biti domaćin Svetskog prvenstvo u fudbalu, a utakmice će se igrati na 12 stadiona širom zemlje.

Najproblematičniji je novoizgradjeni stadion Arena Amazonija u Manausu (na slici) u džungli i bespuću brazilske države Amazonas. Taj stadion se zato posle Svetskog prvenstva neće koristiti u sportske svrhe, te je tako jedan sudija došao na ideju da stadion bude kazneno-popravna ustanova.

Tokom letnjeg Kupa konfederacija, održanog u Brazilu, Svetska fudbalska federacija (FIFA) i brazilski zvaničnici su bili na udaru demonstracija u toj južnoameričkoj državi.

Milioni osiromašenih brazilskih demostranata su tada izašli na ulice širom zemlje i iskazali nezadovoljstvo zbog velike potrošnje novca na sport, a loših javnih usluga, visokih poreza i izrazite socijalne nejednakosti.

Izvor: Beta