ZABAVA

Eks-Ju fudbalski drim tim za Brazil

BEOGRAD, 18. oktobra 2013. - Kada bi se bivše jugoslovenske republike udružile, napravile bi jaku fudbalsku reprezentaciju koja bi mogla daleko da stigne na svakom medjunarodnom takmičenju, piše danas južnoamerička štampa.

Eks-Ju fudbalski drim tim za Brazil Foto: BETAPHOTO//
petak, 18. oktobar 2013. | 13:47

Od šest bivših jugoslovenskih republika, samo će BiH direktno učestvovati na Svetskom prvenstvu u Brazilu 2014. Hrvatska će šansu za odlazak na prvenstvo imati u baražu, dok Srbija, Crna Gora, Slovenija i Makedonija nisu uspele da obezbede učešće.

Južnoamerički mediji su napravili sastav najboljih igrača bivših republika SFRJ, osim Makedonije.

Na toj listi su golman Samir Handanović (Slovenija, Inter), odbrambeni igrači Branislav Ivanović (Srbija, Čelsi), Nemanja Vidić (Srbija, Mančester junajted), Neven Subotić (Srbija, Borusija Dortmund) i Emir Spahić (BiH, Bajer Leverkuzen).

U veznom redu bi bili Luka Modrić (Hrvatska, Real Madrid), Ivan Rakitić (Hrvatska, Sevilja) i Miralem Pjanić (BiH, Roma).

U napadu bi bili Stevan Jovetić (Crna Gora, Mančester siti), Mario Mandžukić (Hrvatska, Bajern Minhen) i Edin Džeko (BiH, Mančester siti).

Bivša Jugoslavija je učestvovala na nekoliko svetskih prvenstava, u Urugvaju (1930), Brazilu (1950), Švajcarskoj (1954), Švedskoj (1958), Čileu (1962), Nemačkoj (1974), Španiji (1982) i Italiji (1990).

List El Telegrafo podseća da je Dejan Stanković igrao za tri reprezentacije - Jugoslavije u Francuskoj 1998. godine, Srbije i Crne Gore u Nemačkoj 2006. i Srbije 2010. u Južnoj Africi.

Izvor: Beta