JELEN SUPERŠUT

Cvetković i Trujić najjači šuteri Napretka – 123 km/h

Prvotimci kruševačkog kluba FK Napredak odmeravali su jačinu šuta, u nastavku nacionalnog takmičenja Jelen Super šut, koje po četvrti put organizuju Zajednica fudbalskih klubova Super lige Srbije i Apatinska pivara. Miloš Cvetković i Nikola Trujić šutnuli su loptu ka golu brzinom od 123 km/h, dok je udarac Stefana Vukmirovića iznosio 118 km/h.

Cvetković i Trujić najjači šuteri Napretka – 123 km/h Foto:
sreda, 9. april 2014. | 20:22

Pravo da se takmiče za „Najjači šut Jelen Super lige“ imaju svi licencirani igrači klubova Jelen Super lige, a nadmeću se igrači i golman iz prve postave timova, prema izboru trenera. Šutira se sa sedam metara udaljenosti od gola, svaki igrač ima pravo na dva pokušaja, a kao rezultat se uzima najjači šut.

„Apatinska pivara saradnjom sa Zajednicom fudbalskih klubova Super lige nastoji da nagradi najbolje, da zajedno dodatno podstaknemo sportski duh, fer-plej takmičenje, unapredimo kvalitet fudbala i da se dodatno zabavimo. Zato i nastavljamo da podržavamo fudbal kroz pokroviteljstvo Jelen Super lige i fudbalske reprezentacije Srbije.“ - poručila je Sanja Ivaniš, PR menadžerka Apatinske pivare.

Ko će biti najbolji šuter sezone, saznaće se 6. maja, kada svi klubovi odmere snagu udaraca svojih prvotimaca.

Do 6. maja, utorkom i sredom, na treninzima klubova Jelen Super lige biće postavljen „speedometer“, a proglašenje najboljeg šutera Jelen Super lige Srbije planirano je na svečanoj dodeli pehara na kraju prvenstva.

Priliku da međusobno izmere snagu šuta imaju i predstavnici medija iz svih gradova u kojima se takmičenja budu održavala: Beogradu, Novom Sadu, Novom Pazaru, Subotici, Užicu, Kruševcu, Jagodini, Ivanjici, Kragujevcu i Nišu.

Podsetimo, najbolji dosadašnji Jelen Super šuteri bili su: Igor Pavlović, bivši igrač FK Jagodina - 136 km/h, Marko Dmitrović, nekadašnji golman Crvene Zvezde sa istom brzinom, a rekorder je bivši prvotimac FK Rad Marko Stanojević, sa šutem od 137 km/h.

Izvor: Beta