JELEN SUPERŠUT

Jevtović najjači šuter Novog Pazara – 130 km/h

Marko Jevtović, fudbaler Novog Pazara, najjači je šuter tog kluba. On je u nastavku nacionalnog takmičenja Jelen Super šut, koje po četvrti put organizuju Zajednica fudbalskih klubova Super lige Srbije i Apatinska pivara, šutnuo loptu brzinom od 130 km/h.

Jevtović najjači šuter Novog Pazara – 130 km/h Foto:
sreda, 9. april 2014. | 20:31

I ostali igrači Novog Pazara pokazali su izuzetnu jačinu svojih udaraca. Drugo mesto u ovom timu je zauzeo Admir Kecap sa 121 km/h, dok su šutevi Miljana Mutavdžića i Nebojše Stanojlovića iznosilipo 120 km/h.

Pravo da se takmiče za „Najjači šut Jelen Super lige“ imaju svi licencirani igrači klubova Jelen Super lige, a nadmeću se igrači i golman iz prve postave timova, prema izboru trenera. Šutira se sa sedam metara udaljenosti od gola, svaki igrač ima pravo na dva pokušaja, a kao rezultat se uzima najjači šut.

„Apatinska pivara saradnjom sa Zajednicom fudbalskih klubova Super lige nastoji da nagradi najbolje, da zajedno dodatno podstaknemo sportski duh, fer-plej takmičenje, unapredimo kvalitet fudbala i da se dodatno zabavimo. Zato i nastavljamo da podržavamo fudbal kroz pokroviteljstvo Jelen Super lige i fudbalske reprezentacije Srbije.“ - poručila je Sanja Ivaniš, PR menadžerka Apatinske pivare.

Ko će biti najbolji šuter sezone, saznaće se 6. maja, kada svi klubovi odmere snagu udaraca svojih prvotimaca. Za sada je vodeći Stevan Račić, centarfor Javora sa udarcem od čak 136 km/h.

Do 6. maja, utorkom i sredom, na treninzima klubova Jelen Super lige biće postavljen „speedometer“, a proglašenje najboljeg šutera Jelen Super lige Srbije planirano je na svečanoj dodeli pehara na kraju prvenstva.

Priliku da međusobno izmere snagu šuta imaju i predstavnici medija iz svih gradova u kojima se takmičenja budu održavala: Beogradu, Novom Sadu, Novom Pazaru, Subotici, Užicu, Kruševcu, Jagodini, Ivanjici, Kragujevcu i Nišu.

Podsetimo, najbolji dosadašnji Jelen Super šuteri bili su: Igor Pavlović, bivši igrač FK Jagodina - 136 km/h, Marko Dmitrović, nekadašnji golman Crvene Zvezde sa istom brzinom, a rekorder je bivši prvotimac FK Rad Marko Stanojević, sa šutem od 137 km/h.

Izvor: Beta