JELEN SUPERŠUT

Piasentin najjači šuter Čukaričkog – 121 km/h

Lucas Piasentin, brazilski štoper Čukaričkog, najjači je šuter kluba sa Banovog brda. On je u nastavku nacionalnog takmičenja Jelen Super šut, koje po četvrti put organizuju Zajednica fudbalskih klubova Super lige Srbije i Apatinska pivara, šutnuo loptu brzinom od 121 km/h.

Piasentin najjači šuter Čukaričkog – 121 km/h Foto:
sreda, 16. april 2014. | 14:35

Drugo mesto u ovom timu je zauzeo Deni Pavlović sa 113 km/h, dok su udarci Stefana Dimića i Radoslava Sekulića iznosili 111 km/h.

Pravo da se takmiče za „Najjači šut Jelen Super lige“ imaju svi licencirani igrači klubova Jelen Super lige, a nadmeću se igrači i golman iz prve postave timova, prema izboru trenera. Šutira se sa sedam metara udaljenosti od gola, svaki igrač ima pravo na dva pokušaja, a kao rezultat se uzima najjači šut.

„Apatinska pivara saradnjom sa Zajednicom fudbalskih klubova Super lige nastoji da nagradi najbolje, da zajedno dodatno podstaknemo sportski duh, fer-plej takmičenje, unapredimo kvalitet fudbala i da se dodatno zabavimo. Zato i nastavljamo da podržavamo fudbal kroz pokroviteljstvo Jelen Super lige i fudbalske reprezentacije Srbije.“ - poručila je Sanja Ivaniš, PR menadžerka Apatinske pivare.

U dosadašnjem delu takmičenja, „najjači“ su bili šuteri Javora.

  1. Stevan Račić, FK Javor – 136 km/h
  2. Ivan Josović, FK Javor – 131 km/h
  3. Predrag Đorđević, FK Javor; Budimir Janošević, FK Spartak; Marko Jevtović, FK Novi Pazar – 130 km/h
  4. Branko Pauljević, FK Radnički; Stefan Mihajlović, FK Sloboda – 127 km/h
  5. Aleksandar Trišović, FK Radnički; Aleksandar Ćivun, FK Sloboda, Nejc Pečnik, FK Crvena Zvezda – 126 km/h
  6. Vladimir Milenković, FK Radnički; Nikola Popara, FK Vojvodina – 124 km/h

Do završetka takmičenja, utorkom i sredom, na treninzima klubova Jelen Super lige biće postavljen „speedometer“, a proglašenje najboljeg šutera Jelen Super lige Srbije planirano je na svečanoj dodeli pehara na kraju prvenstva.

Priliku da međusobno izmere snagu šuta imaju i predstavnici medija iz svih gradova u kojima se takmičenja budu održavala: Beogradu, Novom Sadu, Novom Pazaru, Subotici, Užicu, Kruševcu, Jagodini, Ivanjici, Kragujevcu i Nišu. 

Podsetimo, najbolji dosadašnji Jelen Super šuteri bili su: Igor Pavlović, bivši igrač FK Jagodina - 136 km/h, Marko Dmitrović, nekadašnji golman Crvene Zvezde sa istom brzinom, a rekorder je bivši prvotimac FK Rad Marko Stanojević, sa šutem od 137 km/h.

Izvor: Beta