JELEN KUP

Trijumf Put inženjeringa na turniru u Nišu

Fudbalski turnir u Nišu, jedan od 16 u okviru Jelen KUPa, završen je sinoć onako kao što je i počeo – nadmetanjem izmedju niškog „Put inženjeringa“ i leskovačkog „Vlada investa“. Poput utakmice na otvaranju i finalna utakmica završena je pobedom domaće ekipe, ovoga puta rezultatom 3:2.

Trijumf Put inženjeringa na turniru u Nišu Foto: JelenFootball/BETA/Saša Djordjević
utorak, 6. septembar 2016. | 10:52

Tako smo posle skoro 3 meseca i 16 turnira odigranih po mestima širom Srbije, "kompletirali" sve učesnike finalnog Jelen KUP turnira, najmasovnijeg takmičenja u istoriji omiljenog srpskog hobija - malog fudbala, koji ovime sigurno više nije mali!

Fudbaleri oba tima priredili su  na terenu Odreda izvidjača „Lola“ zaista sjajnu fudbalsku predstavu sa mnogo dobrih poteza  i  sa bespoštednom  borbom do poslednjeg fudbalskog zvižduka.  Od samog početka utakmice svi igrači su zaigrali svom snagom, a u prvih desetak minuta kao na filmskoj traci redjale su se šanse fudbalera oba tima.

Otprilike na polovini prvog poluvremena najpre je stativu protivničkog gola  pogodio igrač „Vlada investa“, a odmah potom iz kontranapada  stativu je pogodio i napadač „Put inženjeringa“. Samo koji minut kasnije „Put inženjering“ uspeo je da dodje do vodstva iz odlične akcije koju je završio fudbaler Miloš Stojanović.

Finale turnira u Nišu

Radost igrača u plavim dresovima medjutim nije dugo potrajala jer su protivnici iz kontranapada izjednačili rezultat. Strelac za ekipu „Vlada Invest“ bio je Igor Stefanović. Pred sam kraj drugog poluvremena isti igrač se još jednom upisao u listu strelaca tako da se na poluvreme otišlo vodjstvom gostiju od 2:1.

Na početku drugog poluvremena igrači „Vlada investa“ imali su terensku inicijativu, ali su fudbaleri „Put inženjeringa“ iz kontranapada došli do izjednačenja.

Do kraja utakmice vodila se potpuno ravnopravna borba, ali samo sekund nepažnje odbrane „Vlada investa“, domaći fudbaleri  iskoristili su i iz akcije koja u prvi mah nije mnogo obećavala došli do pobede.   Vladica Djurdjanović bio je strelac gola koji je domaći tim odveo na finalni turnir  u Beogradu i borbu za odlazak u Pariz na stadion Park prinčeva.

Kapiten pobedničke ekipe Vladimir Stojanović istakao je po okončanju utakmice da su se njegove prognoze obistinile tako da su se u finalu  ponovila utakmica sa otvaranja turnira.

„Ekipa iz Leskovca je odlična, u finalu nam je bilo još teže nego u utakmici na otvaranju turnira jer su došli u kompletnom sastavu. Odlučivale su bukvalno nijanse, mogli su i oni da pobede, ali smo mi imali više sreće i plasirali se na finalni turnir u Beogradu“, izjavio je Stojanović.

On je kazao da na finalni turnir  njegova ekipa odlazi bez iakvog poznavanja drugih timova koji će se tamo pojaviti.

 „Verujem da i na turniru u Beogradu  možemo da prodjemo jer smo zaista dobra ekipa“, istakao je Stojanović.

U borbi za treće mesto  snage su odmerili timovi KMF „Ekonomist kafana Ras“ iz Niša i KMF „Banjica“ iz Bele Palanke.  

Fudbaleri „Ekonomista“  trijumfovali su sa 7:4, ali rezultat ne govori da se na terenu svih 40 minuta igre vodila ravnopravna borba.  Za ekupu „Ekonomist kafana Ras“ po jedan gol postigli su Darko Spasić i Dejan Mujalković, Marko Mitrovski dva puta se upisao u listu strelaca, a Milan Maksimović čak tri puta.  Po jedan gol za KMF „Banjica“ dali su Nenad Stojiljković i Milan Marković, dok se Stefan Popović dva puta upisao u listu strelaca.

Tri prvoplasirane ekipe, sa turnira u Nišu vratile su se sa peharima, a peharima su nagradjeni i najbolji pojedinci.  

Dodela nagrada u Nišu

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Igor Stefanović iz ekipe „Vlada Invest“, a za najboljeg golmana Marko Vukadinović iz „Put inženjeringa“ .  Titulu najbolje strelca turnira poneo je Marko Markovski iz KMF „Ekonomist“ sa ukupno osam postignutih golova. 

Ovo su svi učesnici finalnog Jelen KUP turnira koji počinje u subotu, 10. septembra

 1. Dudovo Bure (Novi Sad) 
 2. Saga (Pančevo)
 3. Samo Vas Gledamo (Borča), 
 4. Jelen Rogonja(Lazarevac)
 5. Arena (Požarevac) 
 6. Mlinostep Ekostep iz Stepanovićeva (Bački Petrovac)
 7. Linija(Valjevo) 
 8. Voće promet Dinčić (Selevac)
 9. Rasadnik Žića (Svrljig)
 10. Forum (Vršac)
 11. Fabrika žice Lampone-Meridian (Žabalj)
 12. STR Trošić (Igroš)
 13. Fokus (Vranje)
 14. Rajo Valjekano (Užice)
 15. Crveni Mirijevo (Beograd)
 16. Put Inženjering (Niš)

Izvor: JelenFootball/Biljana Ljubisavljević
JELEN KUP