JELEN KUP

Završen Jelen KUP - Mali fudbal, veliki šampioni!

Turniri i utakmice koje smo pratili preko leta na teritoriji cele Srbije vodile su ovom danu. U subotu 10. septembra 2016. godine na fudbalskom terenu FK Radnički na Novom Beogradu okupilo se 16 najboljih ekipa. Svaki tim finalista, svaka utakmica finale.

Završen Jelen KUP - Mali fudbal, veliki šampioni! Foto: JelenFootball/Ilija Galonja
ponedeljak, 12. septembar 2016. | 09:56

Na velikom fudbalskom terenu, na travi išaranoj belom farbom, po kiši, vetru i Suncu, igrale su se utakmica za utakmicom, po četiri u istom trenutku, samo brojevi igrača i fudbalske lopte, bez imena, timovi kao jedan. Prvi deo finala je protekao u eliminacijama po grupama, zatim j odigrano četvrtfinale, pa na kraju polufinale.

Posle mnogo klizanja po travi, golova, a i poneke povrede, u prvom polufinalu su se sastale ekipe Voće Promet Selevac i Arena Požarevac, a u drugom  polufinalu su bili Samo Vas Gledamo iz Borče i F.Ž. Lampone Meridian iz Žablja.

Završen Jelen KUP U prvoj utakmici ekipa Voće Promet se nametnula kao favorit i boljom igrom, odnosno realizacijom šansi okončala je prvo poluvreme rezultatom 2:1. Da se pobednik ipak neće tako lako odlučiti pobrinuo se u drugom poluvremenu golman Arene iz Požarevca, koji se istakao sjajnim odbranama i omogućio svojoj ekipi da do kraja meča izjednači rezultat na 2:2, pa se pobednik morao odlučivati penalima.

Uprkos velikim željama Požarevčana, Voće Promet iz Salevca je posle penala ušlo u finale rezultatom 3:2.

Završen Jelen KUP Drugi polufinalni meč je bio ipak nešto manje napet. Ekipa Lampone već u prvom poluvremenu povela je rezultatom 1:0, da bi u drugom poluvremenu samo potvrdila vođstvo i  konačnim rezultatom 2:1 se plasirala u veliko finale.

Utakmica za treće mesto na turniru se dogovorno rešila penalima jer su ekipe bile prilično umorne posle predhodno odigranih 5 utakmica. U tome se ekipa iz Požarevca pokazala uspešnijom i osvojila treće mesto rezultatom 2:0 u odnosu na ekipu Samo Vas Gledamo iz Borče.

Završen Jelen KUP Finalna utakmica turnira se odigrala između ekipa F.Ž. Lampone Meridijan iz Žablja i Voće Promet Selevac.

Selevac se od početka istakao agresivnom igrom i velikim pritiskom na suparnički gol, ali ni protivnik se nije dao iako je dan bio na izmaku. Prvo poluvreme je tako proteklo u odmeravanju snaga i izdržljivosti, a uprkos umeću i lepim potezima virtuoza obe ekipe završilo se bez postignutog pogotka.

Drugo poluvreme je donelo više šansi ekipi iz Žablja, koja ih je ovom prilikom i iskoristila, a posebno vredan isticanja je neverovatni gol koji je postigao golman Ranisavljević sa drugog kraja terena! 

Konačnim rezultatom 2:0 F.Ž. Lampone Meridian je osvojio prvi Jelen KUP, titulu šampiona i nezvaničnog prvaka Srbije u amaterskom malom fudbalu, kao i glavnu nagradu – put u Pariz na Park prinčeva.

Završen Jelen KUP Rezultat finalnog turnira Jelen KUP-a je posle napornog dana bio sledeći:

  1. mesto i najbolja ekipa Jelen KUP-a je F.Ž. Lampone Meridijan iz Žablja
  2. mesto je zauzela ekipa Voće Promet iz Selevca,
  3. mesto ekipa je uzela ekipa Arena iz Požarevca.

 

Najbolji strelac je Bojan Vuković (F.Ž. Lampone Žabalj), najbolji igrač finala Milan Vještica (F.Ž. Lampone), najbolji golman Marko Todosijević (Arena Požarevac) a nagrada za fer-plej pripala je timu Samo Vas Gledamo (Borča).

Veliki ljubitelj malog fudbala i četvrta Zvezdina zvezda Vladimir Petrović – Pižon i  predstavnici Apatinske pivare uručili su pobednicima vredne nagrade, a šampionskoj ekipi poželeli srećan put u Pariz!

Izvor: JelenFootball

Video: Apatinska pivara
JELEN KUP