IZ SVETA FUDBALA

Sivić: Biti prvi u grupi, isto je kao da ste osvojili prvenstvo

Trener mlade fudbalske reprezentacije Srbije Tomislav Sivić rekao je danas da će osvojiti prvo mesto u grupi na Evropskom prvenstvu 2017. u Poljskoj biti jednako teško kao i osvojiti titulu na tom takmičenju.

Sivić: Biti prvi u grupi, isto je kao da ste osvojili prvenstvo Foto: BETAPHOTO/AP/Hussein Malla
četvrtak, 1. decembar 2016. | 21:43

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije će na Evropskom prvenstvu 2017. godine igrati u Grupi B sa selekcijama Portugala, Španije i Makedonije, odlučeno je danas žrebom u Krakovu. "Na Evropskom prvenstvu nema lakih protivnika. Mislim da smo dobili jednu korektnu grupu, a teško je izabrati koja je najjača na predstojećem šampionatu. Biti prvak u ovoj našoj B grupi je jednako kao i osvojiti Evropsko prvenstvo... A, naše ambicije su velike", rekao je Sivić, prenosi Fudbalski savez Srbije.

Srbija će grupnu fazu takmčenja na šampionatu Evrope igrati u Gdinji i Bidgošću, a prvi protivnik će joj biti Portugal. Sivić smatra da je to dobro. "Dobro je i što će Portugal i Španija imati svoj derbi, ali moj stav je da treba da se bavimo sobom, da mi damo svoj maksimum i probamo da budemo prvi u grupi i plasiramo se u polufinale... Apsolutno je suvišno govoriti o rejtingu selekcija, jer se radi o reprezentacijama, naravno mislim na Španiju i Portugal, koje su mnogo puta osvajale ovaj šampionat, stalni su učesnici i ne treba trošiti reči o kvalitetu koji poseduju", rekao je Sivić.

Evropsko prvenstvo igra se od 16. do 30. juna 2017. u Poljskoj.

Izvor: Beta