LIGA ŠAMPIONA

Trojica navijača Dinama pritvorena u Torinu

Trojica navijača fudbalskog kluba Dinamo iz Zagreba lakše su povredjena u sukobu s italijanskom policijom uoči utakmice protiv Juventusa u Ligi šampiona i nalaze se u pritvoru, rekla je danas policije u Torinu.

Trojica navijača Dinama pritvorena u Torinu Foto: BETAPHOTO//
četvrtak, 8. decembar 2016. | 19:36

"Trojici Dinamovih navijača pružena je lekarska pomoć, nije ništa strašno, reč je o lakšim povredama. Oni se sada nalaze u pritvoru", rekla je portparolka policije za Hinu. I iz Dinama je potvrdjeno da su trojica navijača uhapšeni u Torinu.

Oko 200 navijača Dinama, koji su se juče oko 18.45 već nalazili na tribini, pokušali su da izadju sa stadiona kako bi se obračunali sa navijačima Juventusa, rekla je portparolka. Policija je koristila suzavac kako bi sprečila eventualni sukob, a metež je trajao nekoliko minuta. Navijači su se zatim vratili na tribinu.

U 19.30 sati na tribinu je došla nova grupa Dinamovih navijača. Njih je pokušala da napadne ista grupa koja je bila spremna da se sukobi s navijačima Juventusa. Policija je ponovno intervenisala i tom prilikom je došlo do okršaja izmedju policije i navijača u kojem su trojica navijača lakše povredjena. Jednom je odmah pružena lekarska pomoć, dok su dvojica odvezena u ambulantu.

Nakon toga su privedeni i trebalo da bi da izadju pred istražnog sudiju. Dinamo je poražen od Juventusa sa 0:2 u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona.

Izvor: Beta