IZ SVETA FUDBALA

Brazil i Kolumbija igraju prijateljski meč 25. januara za Šapekoense

Prijateljska utakmica fudbalskih reprezentacija Brazila i Kolumbije, od koje će sav prihod otići za pomoć Šapekoenseu, odigraće se 25. januara u Rio de Žaneiru, saopštila je danas Brazilska fudbalska konfederacija (CBF).

Brazil i Kolumbija igraju prijateljski meč 25. januara za Šapekoense Foto: AP Photo/Fernando Vergara
ponedeljak, 19. decembar 2016. | 21:34

Fudbaleri Šapekoensea, članovi stručnog štaba i funkcioneri kluba su medju poginulima u avionskoj nesreći koja se prošlog meseca dogodila u Kolumbiji. Šapekoense je putovao na utakmicu protiv Atletiko Nasionala u finalu Kupa Sudamerikana. Od 77 putnika i članova posade u avionu poginula je 71 osoba.

Fudbalski klubovi i razne fudbalske organizacije nude pomoć klubu, a pojedini evropski i južnoamerički klubovi ponudili su besplatno svoje igrače na pozajmicu.

U prijateljskoj utakmici s Kolumbijom, koja će se odigrati 25. januara na Nilton Santos stadionu u Riju, za Brazil će nastupiti igrači iz domaćih klubova.

"Pošto to nije termin Fife za medjunarodne utakmice, pozvaćemo igrače iz brazilskih klubova kako ne bismo osramotili klubove ili igrače koji bi morali da odbiju poziv jer su fudbalske lige u to vreme u toku", navodi se u saopštenju CBF.

Izvor: Beta