EVROPSKE LIGE

Predsednik Valensije: Navijači izvinite za lošu godinu

Predsednik Valensija Lajhun Čan danas se izvinio navijačima tog fudbalskog kluba za loše rezultate u 2016. godini.

Predsednik Valensije: Navijači izvinite za lošu godinu Foto: BETAPHOTO//
subota, 24. decembar 2016. | 20:32

Čan, koji presedava klubom za sinagpurskog vlasnika Pitera Lima, rekao je da je 2016. godina bila teška i zamolio navijače da im oproste za lošu sezonu. Valensija je upisala samo tri pobede u dosadašnjih 15 utakmica španske primere i trenutno zauzima 17. mesto sa 12 bodova koliko ima i Sporting iz Hihona koji se nalazi u zoni ispadanja.

Malo toga je polazilo Valensiji u prethodne dve godine, od kada je Lim kupio španski klub. Valensija je od dolaska Lima otpustila trenere Nuna Espirita Santa, Gerija Nevila i Paka Ajesterana, a pod sadašnjim šefom stručnog štaba Čezarem Prandelijem ne beleži dobre rezultate.

Nekadašnji selektor Italije, Prandeli, ekipu je u oktobru preuzeo od Ajesterana. On je na svom debiju ostvario pobedu od 2:1 protiv Sportinga, ali Valensija od tada ne zna za pobedu - upisala je četiri poraza i tri remija. Poslednji poraz Valensija je pretrpela od Real Sosijedada, a nekoliko navijača tog kluba iskazalo je nezadovoljstvo šutirajući i udarajući autobus s fudbalerima po dolasku u trening centar.

"Nastavićemo da radimo i tražimo rešenje. U ovom posebnom delu godine želim svima da pošaljem poruku nade, istrajnosti i samopouzdanja za budućnost", rekao je Čan za klupski sajt stojeći pored Božićne jelke. Valensija je poslednju titulu prava Španije osvojila 2004. godine, a od tada su se na vrhu smenjivali Real Madrid, Barselone i Atletiko Madrid.

Mnogi navijča Valensije su se nadali da će po dolasku novog vlasnika klub stati na noge i ponovo početi da beleži dobre rezultate, ali posle samo jedne dobre sezone rasprodati su gotovo svi nosioci igre.

Izvor: Beta
PRIMERA