EVROPSKE LIGE

Bredli razočaran zbog otkaza u Svonsiju

Američki fudbalski trener Bob Bredli rekao je da je Svonsi napravio veliku grešku pošto ga je otpustio posle samo 85 dana i 11 utakmica.

Bredli razočaran zbog otkaza u Svonsiju Foto: BETAPHOTO/AP/Simon Galloway
četvrtak, 29. decembar 2016. | 19:29

Svonsi je u ponedeljak izgubio na svom terenu od Vest Hema sa 1:4, a posle toga uprava kluba otpustila je Bredlija. Posle 18 kola Svonsi je pretposlednji na tabeli sa 12 bodova i nalazi se na četiri boda od Kristal Palasa koji je prvi iznad zone ispadanja.

"Mislim da to nije ispravna odluka. Verujem u svoj rad i sigurno da sam znao da dolazim u klub u teškoj situaciji i da je vreme odmicalo. U svim razgovorima smo se dogovarali oko poslova u januaru, znao sam da nova fudbalska ideja mora postepeno da se uvodi", rekao je Bredli za Toksport.

Bredli je na klupi Svonsija zamenio Frančeska Gvidolina 3. oktobra, a za to vreme ekipa je ostvarila dve pobede i dva puta odigrala nerešeno. "Ono što nam je bilo potrebno više od svega je da radimo dovoljno dobro kako bismo imali osnovu... Razočaran sam u sebe, u kratak boravak, što to nisam mogao da ostvarim. Znao sam da ću morati da se dokazujem i razočaran sam što za kratko vreme to nisam uspeo da ostvarim, ali to je fudbal i ne tražim izgovore", naveo je Bredli.

Britanski mediji spekulišu da su glavni kandidati za posao trenera Svonsija bivši fudbaler Mančester junajteda Rajan Gigs i selektor Velsa Kris Kolman.

Izvor: Beta
PREMIJER LIGA