EVROPSKE LIGE

Klatenburg: Razmislio bih o prelasku u kinesku Super ligu

Jedan od najboljih svetskih fudbalskih sudija Englez Mark Klatenburg rekao je da bi razmislio o prelasku iz Premijer lige u kinesku Super ligu.

Klatenburg: Razmislio bih o prelasku u kinesku Super ligu Foto: BETAPHOTO/AP/Sang Tan
petak, 30. decembar 2016. | 13:31

Kineski klubovi su prethodnih godina potrošili nekoliko stotina miliona dolara na dovodjenje poznatih igrača, a juče je Argentinac Karlos Teves prešao u Šangaj Šenhua i prema navodima svetskih medija, postao najplaćeniji igrač u istoriji.

"Nisam dobio ponudu, ali ako stigne razmotrio bih je. Ali, za sada i dalje uživam radeći za Premijer ligu i Evropsku fudbalsku uniju (Uefa)", rekao je Klatenburg za Asošiejted pres.

Klatenburg (41) je ove godine sudio finale Evropskog prvenstva, Lige šampiona i FA kupa. Proglašen je za najboljeg sudiju u 2016. godini početkom nedelje u Dubaiju.

"Sudije se nikada nisu vodile isključivo novcem. Radi se o drugačijem poslu, možda da pomognemo razvoj fudbala. Ako se to ne dogodi sada, pokušaću u budućnosti. Nešto kao što je uradio Hauard Veb (u Saudijskoj Arabiji) gde u stranoj zemlji pomažete razvoj sudija", rekao je on.

"Važno je imati pravi kvalitet sudjenja koji ide uz odgovarajući nivo fudbala. Kina će u narednim godinama postati veliki igrač... Ako žele da budu ozbiljni po pitanju lige, onda će morati da imaju dobru strukturu. Sudjenje je veliki deo fudbala", dodao je Klatenburg.

Izvor: Beta
EVROPSKE LIGE